acupunctuur Arnhem

Met je blessure naar acupunctuur Arnhem

Geplaatst door

Heb je al langere tijd last van een sportblessure en heeft de fysio naar enkele afspraken niet geholpen dan is het goed om voor andere oplossingen te gaan kijken. Een goed alternatief voor wanneer een fysio niet helpt bij spierblessures, is om een keer acupunctuur te doen bij bijvoorbeeld acupunctuur Arnhem. Het is logisch dat je niet weet wat acupunctuur is omdat dit niet iets is van de westerse wereld. Acupunctuur is namelijk een geneeswijze van de traditionele Chinese geneeskunde en komt dan ook oorspronkelijk uit het verre oosten uit landen zoals China, Japan en Korea. Hier wordt de methode al duizenden jaren gedaan, maar is dus pas enkele jaren ook volop bezig in de westerse wereld. Een fout die veel wordt gemaakt is dat mensen denken dat acupunctuur hetzelfde is als dry needling. Dit is niet zo

acupunctuur Arnhem

Hoe werkt het?

Je vraagt je vast af wat acupunctuur is en hoe een behandeling in zijn werking gaat. Bij acupunctuur worden er met kleine steriele naaldjes de acupunctuurpunten of makkelijker gezegd knooppunten van je spieren aangetikt. De naaldjes worden in je huid gedrukt op de knooppunten waar je last hebt. Hierdoor worden er blokkades van viezigheid in spieren weggehaald waardoor er weer een betere doorbloeding in je spieren komt. Hiermee gaat niet alleen de pijn in je spieren weg, maar ook de rest van je lichaam wordt helemaal ontspannen. Hierdoor komt je lichaam weer in balans en kom je vanzelf weer tot rust. Massage praktijken met acupunctuur zoals acupunctuur Arnhem zijn hierin gespecialiseerd en weten precies welke behandeling jij nodig hebt.

Verschil tussen acupunctuur en dry needling

Het is begrijpelijk dat je weinig weet van acupunctuur en dry neelding omdat deze technieken pas enkele jaren in Nederland gebruikt worden. Toch worden er bij mensen die het beide kennen de fout gemaakt dat deze twee methodes hetzelfde zijn. Het verschil hierin is dat bijvoorbeeld bij acupunctuur Arnhem er meerdere naalden in je lichaam worden gezet, en er voor een tijd in blijven zitten en zo invloed op je energie hebben. Bij dry needling wordt er maar een naald gebruikt die op een pijnlijke plek kortdurend een spier prikkelt.