27 Vakantiedagen

Lekker weg in Overijssel

Geplaatst door

Wil je een weekendje weg dan is vervelen geen optie met de bezienswaardigheden Overijssel, prachtige polders en natuurgebieden waar je kunt genieten. Maar ook steden als Kampen en Zwolle waar je naartoe kunt gaan, de studenten zorgen daar voor een leuke en gezellige sfeer in de stad. Maar ook de eeuwenoude stadsmuren zijn het waard om bekeken te worden, de stad is een perfecte combinatie van modern en oud wat samenkomt. In het stadscentrum is de Grote Kerk het meest opvallend. 

Bezienswaardigheden Overijssel

Historische monumenten in Kampen

De best bewaarde oude stadscentra ligt in Kampen, 15 km ten westen van Zwolle. De stad heeft heel erg veel historische monumenten, torens, gebouwen en poorten bijvoorbeeld. De ophaalbrug met zijn gouden wielen is een lust voor het oog, bezienswaardigheden Overijssel kom je hier niet te kort. Lekker wandelen door de oude straten op zoek naar de leukste plekken, op weg naar het Stedelijk Museum of het gereconstrueerde handelsschip Kamper Kogge uit de veertiende eeuw. Maar er is meer te doen in Overijssel, Giethoorn is ook een van de populaire plaatsen in de regio. 

Venetië van Nederland

Ben je echt op zoek naar bezienswaardigheden Overijssel dan kun je niet om Giethoorn heen, het wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Je bent welkom in de diverse musea over de geschiedenis en de omgeving, per boot kun je deze plaatsen aan doen. Maar wanneer je een echte fietser bent is de stad ook prima op de fiets te verkennen, het noordelijke deel van de stad is lekker rustig waar weinig toeristen zijn. Maar de stad heeft ook prachtige bossen en andere natuur waar je kunt wandelen.